Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 03 November 2021




(1) Alan Davidson has passed away recently, he was an all-rounder cricketer of which country?
A) Australia
B) Sri Lanka
C) England
D) none of these
Ans :- Australia

(2) Which word has been chosen as "Word of the Year" by Oxford English Dictionary?
A) Corona
B) Vaccine
C) Wax
D) none of these
Ans :- Wax

(3) Who has been appointed to the Board of Justice of the prestigious Smithsonian National Museum of Asian Art?
A) Mukesh Ambani
B) Anil Ambani
C) Isha Ambani
D) none of these
Ans :- Isha Ambani

(4) When is the International Day for the Abolition of Impunity for Crimes Against Journalists observed?
A) 2 November
B) 1 November
C) 3 November
D) none of these
Ans :- 2 November

(5) Recently Puneet Rajkumar has passed away, who was he?
A) Doctor
B) Actor
C) leader
D) none of these
Ans :- Actor

(6) Which bank has launched the credit card “Veer” for the Indian Armed Forces?
A) Punjab National Bank
B) Bank of Baroda
C) Kotak Mahindra Bank
D) none of these
Ans :- Kotak Mahindra Bank

(7) Which state has secured the first position in the Public Affairs Index 2021?
A) Kerala
B) Tamil Nadu
C) Telangana
D) none of these
Ans :- Kerala

(8) With whom has IRCTC partnered to reduce fraud in Railways?
A) True Collar
B) live
C) Airtel
D) none of these
Ans :- True Caller

(9) By which year India has set a target of net zero carbon emissions?
A) 2050
B) 2060
C) 2070
D) none of these
Ans :- 2070

(10) Union Minister Dr. Jitendra Singh dedicated the Sardar Patel Leadership Center to the nation in ……..
A) Manali
B) Nainital
C) Mussoorie
D) none of these
Ans :- Mussoorie