Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 04 November 2021




(1) Which state government has launched "Uttam Beej Portal"?
A) Punjab
B) Rajasthan
C) Haryana
D) none of these
Ans :- Haryana

(2) Recently which bank has been included in the agency bank by RBI?
A) Bandhan Bank
B) Kotak Bank
C) Airtel Bank
D) none of these
Ans :- Bandhan Bank

(3) "Ganga Utsav 2021 - The River Festival" is celebrated on which of the following days?
A) 31st October to 4th November
B) 31st October to 5th November
C) 1st November to 3rd November
D) none of these
Ans :- 1st November to 3rd November

(4) Which bank has tied up with the Indian Navy to offer "Power Salute"?
A) Punjab National Bank
B) Axis Bank
C) Kotak Mahindra Bank
D) none of these
Ans :- Axis Bank

(5) Tushil is a P1135.6 class Indian Navy warship developed by which country?
A) America
B) Russia
C) Japan
D) none of these
Ans :- Russia

(6) In which country is the G20 summit organized?
A) Italy
B) America
C) Australia
D) none of these
Ans :- Italy

(7) When will the National Sports Awards 2021 be given?
A) 14 November 2021
B) 13 November 2021
C) 15 November 2021
D) none of these
Ans :- 13 November 2021

(8) In which state will the National Tribal Dance Festival 2021 be organized?
A) Jharkhand
B) Chhattisgarh
C) Tripura
D) none of these
Ans :- Chhattisgarh

(9) The list of how many cricketers has been released by the Marylebone Cricket Club?
A) 17
B) 18
C) 19
D) none of these
Ans :- 18

(10) Who is ranked first in EdelGive Hurun India Philanthropy List 2021?
A) Mukesh Ambani
B) Azim Premji
C) Shiv Nadar
D) none of these
Ans :- Azim Premji