Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 06 November 2021




(1) The Chief Election Commissioner of India, Sushil Chandra oversees the presidential election of which country?
A) Uzbekistan
B) America
C) Israel
D) none of these
Ans :- Uzbekistan

(2) Who has become the first Indian male to sign up for BBL (Big Bash League)?
A) Unmukt Chand
B) Virat Kohli
C) Rohit Sharma
D) none of these
Ans :- Unmukt Chand

(3) Sanjay Bhattacharya has been appointed as the new Ambassador of India to which country?
A) Singapore
B) America
C) Switzerland
D) none of these
Ans :- Switzerland

(4) Covaxin is the vaccine of which country, which has recently been approved by WHO for emergency use?
A) India
B) Russia
C) Japan
D) none of these
Ans :- India

(5) Which country's author "Damon Galgut" has won the Booker Prize?
A) India
B) South Africa
C) North Korea
D) none of these
Ans :- South Africa

(6) Bill has been introduced in the Parliament of which country to declare Diwali as a national holiday?
A) Australia
B) America
C) England
D) none of these
Ans :- America

(7) Which country has announced a ban on the use of foreign currencies?
A) South Korean
B) India
C) Afghanistan
D) none of these
Ans :- Afghanistan

(8) Where has the 29 museum been inaugurated to protect the culture of the tribes?
A) Manipur
B) Tamil Nadu
C) Haryana
D) none of these
Ans :- Manipur

(9) When is the World Tsunami Awareness Day celebrated?
A) 5 November
B) 9 November
C) 19 November
D) none of these
Ans :- 5 November

(10) India and which country has launched an international network of solar power grids?
A) China
B) Japan
C) UK
D) none of these
Ans :- UK