Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 09 November 2021




(1) Who has topped the QS Asia University Rankings 2022?
A) Singapore University
B) University of Delhi
C) University of London
D) none of these
Ans :- Singapore University

(2) When is the National Cancer Awareness Day celebrated?
A) 05 November
B) 07 November
C) 06 November
D) none of these
Ans :- 07 November

(3) With which country India has signed agreement in the field of health and medicine?
A) China
B) Senegal
C) Canada
D) none of these
Ans :- Senegal

(4) Which country's player Sarah Taylor has become the first woman coach of men's franchise cricket team?
A) America
B) England
C) Bhutan
D) none of these
Ans :- England

(5) Who has introduced his new book "The Sage with Two Honours: Unusual Tales from Mythology"?
A) Sudha Murthy
B) Ajay Sharma
C) Prateek Sinha
D) none of these
Ans :- Sudha Murthy

(6) Who has topped the global leader approval ratings?
A) Putin
B) Narendra Modi
C) Kim Jong Un
D) none of these
Ans :- Narendra Modi

(7) When is the 133rd birth anniversary of CV Raman celebrated?
A) 6 November
B) 8 November
C) 7 November
D) none of these
Ans :- 7 November

(8) CS Venkatakrishnan has been appointed as the CEO of which bank?
A) Barclays
B) ADB
C) SBI
D) none of these
Ans :- Barclays

(9) Which airport has been declared as "major airport" by the Central Government?
A) Pune Airport
B) Sri Nagar Airport
C) Bhopal airport
D) none of these
Ans :- Sri Nagar Airport

(10) What is the position of India in terms of foreign exchange reserves with $ 642 billion?
A) Fourth
B) third
C) others
D) none of these
Ans :- Fourth