Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 10 November 2021




(1) Who will be awarded the Basavshree Award 2021 posthumously?
A) Chiranjevi Saraja
B) Puneet Rajkumar
C) teenage bat
D) none of these
Ans :- Puneet Rajkumar

(2) Isomorphic Labs is an AI-based drug discovery startup by which company?
A) TCS
B) Adobe
C) Alphabet Inc.
D) none of these
Ans :- Alphabet Inc.

(3) Which institute has started video life certificate service for pensioners?
A) SBI
B) PFRDA
C) ICICI
D) none of these
Ans :- SBI

(4) Bandhan Bank has appointed Zubin Garg as its brand ambassador for which state?
A) Manipur
B) Assam
C) West Bengal
D) none of these
Ans :- Assam

(5) Which country has launched a commemorative coin celebrating the life and legacy of Mahatma Gandhi?
A) Russia
B) Japan
C) UK
D) none of these
Ans :- UK

(6) Who is the author of the new book titled "The Cinema of Satyajit Ray"?
A) Amitabh Ghosh
B) Divya Dutta
C) Bhaskar Chattopadhyay
D) none of these
Ans :- Bhaskar Chattopadhyay

(7) How much revenue was collected from Goods and Services Tax in October 2021?
A) 1.30 lakh crore
B) 1.16 lakh crore
C) 1.12 lakh crore
D) none of these
Ans :- 1.30 lakh crore

(8) Which state has made the country's first cricket bat and stump made of bamboo?
A) Assam
B) Meghalaya
C) Tripura
D) none of these
Ans :- Tripura

(9) Who has written the book "Not Just Cricket: A Report's Journey"?
A) Avtar Singh Bhasin
B) Pradeep Magazine
C) Kushan government
D) none of these
Ans :- Pradeep Magazine

(10) When is International Radiology Day celebrated?
A) 8 November
B) 18 November
C) 28 November
D) none of these
Ans :- 8 November