Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 11 November 2021




(1) Who has become the new CMD of PTC India?
A) Mohan Lal
B) Suresh Verma
C) Rajeev Kumar Mishra
D) none of these
Ans :- Rajeev Kumar Mishra

(2) Where has the Pushkar Fair, one of the largest cattle fairs of North India started?
A) Uttarakhand
B) Rajasthan
C) Bihar
D) none of these
Ans :- Rajasthan

(3) Where has India's first "Open Air Rooftop Drive in Movie Theatre" been inaugurated?
A) Mumbai
B) Meghalaya
C) Ayodhya
D) none of these
Ans :- Mumbai

(4) Who has inaugurated the 14th edition of Cyber Security Conference?
A) Admiral Karmaveer Singh
B) General Bipin Rawat
C) V R Chaudhary
D) none of these
Ans :- General Bipin Rawat

(5) In which state 18000 women will be trained as members of self-help groups?
A) Uttarakhand
B) Karnataka
C) Jammu and Kashmir
D) none of these
Ans :- Karnataka

(6) The army chief of which country has come on a four-day visit to India?
A) Nepal
B) Australia
C) Japan
D) none of these
Ans :- Nepal

(7) When is the National Legal Services Day celebrated?
A) 09 November
B) 10 November
C) 11 November
D) none of these
Ans :- 09 November

(8) When is the foundation day of Uttarakhand state celebrated?
A) 8 November
B) 9 November
C) 10 November
D) none of these
Ans :- 09 November

(9) Who has become the head coach of the Royal Challengers Bangalore IPL team?
A) Sanjay Kashyap
B) Sunil Gavaskar
C) Sanjay Bangar
D) none of these
Ans :- Sanjay Bangar

(10) Who has become the 75th Grandmaster of India?
A) Mitrabha Guha
B) Sankalp Gupta
C) Pranay Mittal
D) none of these
Ans :- Mitrabha Guha