Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 11 October 2021




(1) When is the World Migrants Day celebrated?
A) 08 October
B) 05 October
C) 09 October
D) none of these

Ans :- 09 October

(2) In which state Chipi airport has been inaugurated under UDAN scheme?
A) Telangana
B) Maharashtra
C) Karnataka
D) none of these

Ans :- Maharashtra

(3) Which state government constituted a 39-member committee to monitor the implementation of centrally sponsored schemes?
A) Punjab
B) Tamil Nadu
C) Maharashtra
D) none of these

Ans :- Tamil Nadu

(4) Wrestler "Anshu Malik" has won which medal in the world championship?
A) Gold
B) Bronze
C) Silver
D) none of these

Ans :- Silver

(5) According to the UNESCO report, which state has only one teacher in 2631 schools?
A) Haryana
B) Maharashtra
C) Tamil Nadu
D) none of these

Ans :- Tamil Nadu

(6) Civil Aviation Minister Jyotiraditya Scindia has flagged off the Drone Mela in which state?
A) Assam
B) Uttarakhand
C) Haryana
D) none of these

Ans :- Uttarakhand

(7) Badal Bagri has resigned from the post of CFO of which company?
A) Jio
B) VI
C) Airtel
D) none of these

Ans :- Airtel

(8) India and which country have announced joint patrol to control smuggling?
A) Nepal
B) Bhutan
C) Denmark
D) none of these

Ans :- Nepal

(9) Who has become the Vice Chancellor of Delhi University?
A) Yogesh Singh
B) Rohit Chopra
C) Jeetirtha Rao
D) none of these

Ans :- Yogesh Singh

(10) WHO has approved the first malaria vaccine manufactured by which country?
A) France
B) UK
C) Germany
D) none of these

Ans :- UK

(11) Where has the All India Official Language, Scientific and Technical Seminar organized?
A) Maharashtra
B) Andhra Pradesh
C) Odisha
D) none of these

Ans :- Odisha

(12) Who has been selected for the Satyajit Ray Award?
A) Kangana Ranaut
B) B Gopal
C) Kriti Sanon
D) none of these

Ans :- B Gopal

(13) External Affairs Minister S Jaishankar has gone on a four-day visit to which country?
A) Kazakhstan
B) Armenia
C) Both suitable
D) none of these

Ans :- Suitable both

(14) In which state nationwide river animal husbandry program has been started?
A) Rajasthan
B) Uttar Pradesh
C) Haryana
D) none of these

Ans :- Uttar Pradesh

(15) UNESCO has launched 2021 State of the Education report for which country?
A) Australia
B) South Korea
C) India
D) none of these

Ans :- India