Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 12 November 2021




(1) Where has a new Biotechnology Center for Northeast Tribals been inaugurated?
A) Arunachal Pradesh
B) Tripura
C) Mizoram
D) none of these
Ans :- Arunachal Pradesh

(2) Who has become the third cricketer to score 3000 runs in Men's T20 International?
A) Babar Azam
B) Rohit Sharma
C) Virat Kohli
D) none of these
Ans :- Rohit Sharma

(3) When is the World Science Day for Peace and Development celebrated?
A) 09 November
B) 10 November
C) 11 November
D) none of these
Ans :- 10 November

(4) The Chief Minister of which state has started the distribution of Smart Health Card?
A) Uttarakhand
B) Odisha
C) Jammu and Kashmir
D) none of these
Ans :- Odisha

(5) Who has become the new chief of NDRF?
A) Atul Karwal
B) Bipin Rawat
C) V R Chaudhary
D) none of these
Ans :- Atul Karwal

(6) Who has topped the Global Drug Policy Index 2021?
A) America
B) India
C) Norwegian
D) none of these
Ans :- Norwegian

(7) India and which country have signed an agreement on innovation and dual use technology?
A) France
B) Israel
C) Germany
D) none of these
Ans :- Israel

(8) Who has become the new president of FIG?
A) Mitrabha Guha
B) Sankalp Gupta
C) Morinari Watanabe
D) none of these
Ans :- Morinari Watanabe

(9) Which city has been included in the "UNESCO Network of Creative Cities"?
A) Surat
B) Sri Nagar
C) Ayodhya
D) none of these
Ans :- Shree Nagar

(10) Who has inaugurated "Vraj Utsav" in Mathura?
A) Yogi Adityanath
B) Suresh Verma
C) Rajeev Kumar Mishra
D) none of these
Ans :- Yogi Adityanath