Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 23 September 2021#




(1) When is International Day of Peace celebrated ?
A) 20 September
B) September 21
C) 22 September
D) none of these

Ans :- 21 September

(2) Who has topped the ICC Women’s Batting Rankings ?
A) Lakshmi Mittal
B) Mithali Raj
C) Smriti Mandhana
D) none of these

Ans: Mithali Raj

(3) India and which country have signed an agreement for cooperation in the field of disaster risk reduction and management ?
A) France
B) Italy
C) Germany
D) none of these

Ans :- Italy

(4) Which country has announced to export 2080 metric tonnes of Hilsa fish to India ?
A) France
B) Bangladesh
C) England
D) none of these

Ans :- Bangladesh

(5) Thanu Padanabhan has passed away, who was he ?
A) writer
B) Journalist
C) Scientist
D) none of these

Ans :- Scientist

(6) Who has been made the brand ambassador of Ambrane in India ?
A) Divya Agarwal
B) Disha Patani
C) Pankaj Tripathi
D) none of these

Ans :- Disha Patni

(7) IMF has banned the funds given to which country ?
A) China
B) Afghanistan
C) India
D) none of these

Ans :- Afghanistan

(8) Which state government is organizing public welfare and Suraj Abhiyan ?
A) Assam
B) Sikkim
C) Madhya Pradesh
D) none of these

Ans :- Madhya Pradesh

(9) Who has been announced as the next Air Force Chief ?
A) Sanjay Mishra
B) V R Chaudhary
C) Anupam Khair
D) none of these

Ans :- V R Chaudhary

(10) OECD has estimated India’s growth rate to be what percent in the financial year 2022 ?
A) 9.7%
B) 8.4%
C) 10.2%
D) none of these

Ans :- 9.7%

(11) Who has become the 9th member of Shanghai Cooperation Organization ?
A) China
B) Iran
C) Algeria
D) none of these

Ans :- Iran

(12) Who has become the fastest Indian to conquer two peaks located in Africa and Russia ?
A) Kiran Garg
B) Indu Malhotra
C) Geeta Samota
D) none of these

Ans :- Geeta Samota

(13) Who has become the first player to play 200 matches for a team of IPL ?
A) Suresh Raina
B) Virat Kohli
C) Rohit Sharma
D) none of these

Ans :- Virat Kohli

(14) ADB has approved a loan of $ 60 million to which country ?
A) Myanmar
B) Nepal
C) Sri Lanka
D) none of these

Ans :- Nepal

(15) Which ministry has launched “Ek Pahal Abhiyan” ?
A) Ministry of Agriculture
B) Ministry of Health
C) Ministry of Law and Justice
D) none of these

Ans :- Ministry of Law and Justice