Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 24 September 2021




(1) When is the World Rhino Day celebrated ?

A) 20 September
B) September 21
C) 22 September
D) none of these

Ans :- 22 September

(2) Sana Ramchand Gulwani has become the first Hindu woman civil servant of which country ?

A) Iran
B) Pakistan
C) Bangladesh
D) none of these

Ans :- Pakistan

(3) Which country’s twin sisters have become the world’s oldest living twins ?

A) France
B) Japan
C) Germany
D) none of these

Ans :- Japan

(4) Where was the meeting of foreign ministers of SAARC countries going to be held which has been canceled ?

A) France
B) New York
C) England
D) none of these

Ans :- New York

(5) Which country has banned the broadcast of IPL ?

A) Afghanistan
B) Bangladesh
C) Pakistan
D) none of these

Ans :- Afghanistan

(6) Which state government has announced to set up an electronic park ?

A) Haryana
B) Bihar
C) Uttar Pradesh
D) none of these

Ans :- Uttar Pradesh

(7) Which country’s of Florence will offer a master’s degree in coffee ?

A) China
B) Italy
C) India
D) none of these

Ans :- Italy

(8) The Kovalam beach of which state has got the Blue Flag Certificate ?

A) Tamil Nadu
B) Sikkim
C) Karnataka
D) none of these

Ans :- Tamil Nadu

(9) Who has been appointed as the Secretary of the Ministry of Civil Aviation ?

A) Sanjay Mishra
B) V R Chaudhary
C) Rajiv Bansal
D) none of these

Ans :- Rajeev Bansal

(10) ADB has estimated India’s growth rate to be what percent in the financial year 2022 ?

A) 10 %
B) 8.4%
C) 10.2%
D) none of these

Ans :- 10 %

(11) Which country has started military exercise with NATO ?

A) China
B) Iran
C) Ukraine
D) none of these

Ans :- Ukraine

(12) Who has won the title of Norwegian Chess Open 2021 ?

A) D Gukesh
B) Indu Malhotra
C) Geeta Samota
D) none of these

Ans :- D Gukesh

(13) Where will the first edition of Himalayan Film Festival 2021 be held ?

A) Ladakh
B) Jammu and Kashmir
C) Himachal Pradesh
D) none of these

Ans :- Ladakh

(14) Yogeshwar Sangwan has been appointed as the Ambassador of India to which country ?

A) Myanmar
B) Nepal
C) Paraguay
D) none of these

Ans :- Paraguay

(15) A tea park is being set up in “Chaigaon” of which state ?

A) Manipur
B) Tripura
C) Assam
D) none of these

Ans :- Assam