Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) #Today-Date#





(1) According to the UN Food Agency, in which country 16 million people are heading towards starvation ?
A) Iraq
B) Afghanistan
C) Yemen
D) none of these
Ans :- Yemen
(2) By what percentage has the central government reduced the patent fee of educational institutions to promote research ?
A) 50%
B) 80%
C) 60%
D) none of these
Ans : 80%
(3) In which state the foundation for the development of Parshuram Kund has been laid ?
A) Assam
B) Arunachal Pradesh
C) Manipur
D) none of these
Ans :- Arunachal Pradesh
(4) Who has released an audiobook Jungle Mama ?
A) Sridhar Patel
B) Ajit Joshi
C) Amitabh Ghosh
D) none of these
Ans :- Amitabh Ghosh
(5) Who has named a crater on the south pole of the Moon after the Arctic explorer Matthew Henson ?
A) NASA
B) International Astronomical Union
C) ISRO
D) none of these
Ans :- International Astronomical Union


(6) YS Dadwal, the former police commissioner of which state has passed away ?
A) Delhi
B) Haryana
C) Maharashtra
D) none of these
Ans :- Delhi
(7) Which country’s former Prime Minister Garden Brown has been appointed as WHO’s Ambassador for Global Health Financing ?
A) UK
B) Italy
C) Uzbekistan
D) none of these
Ans :- UK
(8) Who will host the Junior Men’s Hockey World Cup ?
A) Haryana
B) Odisha
C) Maharashtra
D) none of these
Ans :- Odisha
(9) Where will the user trial of Agni 5 missile be done ?
A) Rajasthan
B) Andhra Pradesh
C) Odisha
D) none of these
Ans :- Odisha
(10) The trailer of whose new book “400 Days” has been released ?
A) Chetan Bhagat
B) Ruskin Bond
C) Amitabh Ghosh
D) none of these
Ans :- Chetan Bhagat


(11) The Chief Minister of which state has unveiled the Agar Policy 2021 ?
A) Manipur
B) Nagaland
C) Tripura
D) none of these
Ans :- Tripura
(12) Who has been elected as the President of Press Trust of India ?
A) Shubhankar Garg
B) Aveek Sarkar
C) Amartya Goyal
D) none of these
Ans :- Aveek Sarkar
(13) The world’s tallest EV charging station has been inaugurated ?
A) Ladakh
B) Jammu and Kashmir
C) Himachal Pradesh
D) none of these
Ans :- Himachal Pradesh
(14) Where has KVIC established Odisha’s first silk yarn production center ?
A) whole
B) Cuttack
C) Bhubaneswar
D) none of these
Ans :- Bhubaneshwar
(15) Which state government has increased the dearness allowance of employees to 11% ?
A) Manipur
B) Tripura
C) Uttarakhand
D) none of these
Ans :- Uttarakhand