Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 27 October 2021




(1) Where is India's first test tube bunny buffalo calf born?
A) Rajasthan
B) Haryana
C) Gujarat
D) none of these
Ans :- Gujarat

(2) Who has won the title of Denmark Open 2021?
A) Victor Axelson
B) Akane Yagaguchi
C) Both of the above
D) none of these
Ans :- Both of the above

(3) Where has India's first state – Wildlife DNA Testing Analysis Laboratory has been inaugurated?
A) Mumbai
B) Nagpur
C) Pune
D) none of these
Ans :- Nagpur

(4) Who has launched “Innovation for You” DG-Book?
A) Planning Commission
B) NITI Aayog
C) BCCI
D) none of these
Ans :- NITI Aayog

(5) Who has been elected as the President of WAIPA based in Geneva?
A) Invest India
B) ICC
C) NITI Aayog
D) none of these
Ans :- Invest India

(6) “Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission” has been launched by whom?
A) Amit Shah
B) Ramnath Kovind
C) Narendra Modi
D) none of these
Ans :- Narendra Modi

(7) India, UK and which country will jointly launch IRIS initiative at COP26?
A) America
B) Russia
C) Australia
D) none of these
Ans :- Australia

(8) Who has won the United States Grand Prix?
A) Max Verstappen
B) Lewis Hamilton
C) Sergio Perez
D) none of these
Ans :- Max Verstappen

9) How many teams will play in the Indian Premier League in 2022?
A) 8
B) 10
C) 12
D) none of these
Ans :- 10

(10) 2022 Joseph A. Who has been selected for the Cushman Award?
A) Dr. Rajiv Nigam
B) N Sivaraman
C) Kailash Malhotra
D) none of these
Ans :- Dr. Rajiv Nigam