Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 28 October 2021




(1) Which state of India has become open defecation free?
A) Haryana
B) Rajasthan
C) Goa
D) none of these
Ans: Goa

(2) Amrit Mahotsav podcast has been launched by?
A) Amit Shah
B) Ramnath Kovind
C) GK Reddy
D) none of these
Ans :- GK Reddy

(3) Who has participated in the 6th Annual Meeting of the Board of Governance of AIIB?
A) Amit Shah
B) Ramnath Kovind
C) Nirmala Sitharaman
D) none of these
Ans :- Nirmala Sitharaman

(4) When is the World Audio-Visual Heritage Day celebrated?
A) 23 October
B) 27 October
C) 25 October
D) none of these
Ans :- 27 October

(5) Which station has been renamed as Ayodhya Cantt by the UP government?
A) Mughalsarai
B) Faizabad
C) Varanasi
D) none of these
Ans :- Faizabad

(6) When is the 75th Infantry Day of the Indian Army celebrated?
A) 25 October
B) 26 October
C) 27 October
D) none of these
Ans :- 27 October

(7) When will the Vigilance Awareness Week 2021 be observed?
A) From 26 October
B) From 27th October
C) from 28 October
D) none of these
Ans :- From 26 October

(8) With which country India has started tri-service exercise “Konkan Shakti 2021”?
A) China
B) Japan
C) uk
D) none of these
Ans :- uk

(9) Where has India's first over internet protocol system been inaugurated?
A) Mumbai
B) Delhi
C) Kolkata
D) none of these
Ans :- Kolkata

(10) Which state has become the first state in India to provide tap water to every household under the Har Ghar Jal Mission?
A) Rajasthan
B) Goa
C) Gujarat
D) none of these
Ans :- Goa