Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 29 October 2021




(1) Who has become the President of Uzbekistan?
A) Shavkat Mirziyoyev
B) Islam Karimov
C) Abdulla Arifov
D) none of these
Ans :- Shavkat Mirziyoyev

(2) Who has attended the 16th East Asia Summit virtual?
A) Amit Shah
B) Nirmala Sitharaman
C) Narendra Modi
D) none of these
Ans :- Narendra Modi

(3) Which country has successfully test-fired Agni-5 ballistic missile?
A) China
B) Japan
C) India
D) none of these
Ans :- India

(4) Who has been elected as the Managing Director of Eicher Motors?
A) Suresh Verma
B) Siddhartha Lal
C) Aditya Roy
D) none of these
Ans :- Siddharth Lal

(5) When is International Animation Day celebrated?
A) 28 October
B) 26 October
C) 27 October
D) none of these
Ans :- 28 October

(6) Who has received the Peace Prize of German Book Trade 2021?
A) Tsitsei Dangrembaga
B) Sitsi Mahjong
C) Abhiti Gyota
D) none of these
Ans :- Tsitsei Dangerembaga

(7) Who is the author of the new book titled “Kamala Harris: Phenomenal Woman”?
A) Kamala Harris
B) Suresh Yadav
C) Chindanand Rajghata
D) none of these
Ans :- Chindanand Rajghata

(8) Who will build India's largest green hydrogen plant?
A) DRDO
B) GAIL
C) NTPC
D) none of these
Ans :- GAIL

(9) Who has launched the e-national level awareness program 2021 “Sambhav” in New Delhi?
A) Amit Shah
B) Ramnath Kovind
C) Narayan Rane
D) none of these
Ans :- Narayan Rane

(10) “Go Green” scheme has been started in which state?
A) Haryana
B) Rajasthan
C) Gujarat
D) none of these
Ans: Gujarat