Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ( ENGLISH MEDIUM ) 30 October 2021




(1) Which has become the first state in India to implement its own wildlife action plan?
A) Uttarakhand
B) Himachal Pradesh
C) Maharashtra
D) none of these
Ans :- Maharashtra

(2) Who has become the new Defense Minister of Canada?
A) Anita Anand
B) Sarmila Tagore
C) Neha Dhupia
D) none of these
Ans :- Anita Anand

(3) When is International Internet Day celebrated?
A) 29 October
B) 28 October
C) 30 October
D) none of these
Ans :- 29 October

(4) When is World Psoriasis Day celebrated?
A) 28 October
B) 29 October
C) 30 October
D) none of these
Ans :- 29 October

(5) Who has become the MD and CEO of Jammu and Kashmir Bank?
A) Suresh Verma
B) Baldev Prakash
C) Aditya Roy
D) none of these
Ans :- Baldev Prakash

(6) Who has been appointed as the new President of NABFID?
A) VK Sharma
B) Ashok Kumar
C) KV Kamath
D) none of these
Ans :- KV Kamath

(7) Who has become the brand ambassador of Flowbiz Neobank?
A) Manoj Bajpayee
B) Urmila Matondkar
C) Deepika Padukone
D) none of these
Ans :- Manoj Bajpayee

(8) Where will the Indian Coast Guard ship "Sarthak" be based?
A) Porbandar of Gujarat
B) Mumbai
C) Andhra Pradesh
D) none of these
Ans :- Porbandar of Gujarat

(9) Which country has launched the military communication satellite “Syracuse 4A”?
A) India
B) America
C) France
D) none of these
Ans :- France

(10) Which social media app has been renamed recently?
A) Facebook
B) WhatsApp
C) Instagram
D) none of these
Ans: Facebook