Naukri Study Materials

Naukri Study Materials

CURRENT AFFAIRS ENGLISH MEDIUM (13-JULY-2024)




1. In July 2024, which is the second state in India to bring a Gig Workers Bill?
a. Rajasthan
b. Maharashtra
c. Gujarat
d. Karnataka
Ans: d. Karnataka

2. In July 2024, which state will host the first Audio-Visual Entertainment Summit 'Waves'?
a. Delhi
b. Goa
c. Maharashtra
d. None of these
Ans: b. Goa

3. In July 2024, which country's space rocket failed shortly after launch?
a. Russia
b. China
c. Japan
d. None of these
Ans: b. China

4. In July 2024, where was the 'Cyber Security Summit' organized?
a. Mumbai
b. Bengaluru
c. New Delhi
d. None of these
Ans: c. New Delhi

5. In July 2024, which country's player James Anderson retired from Test cricket?
a. New Zealand
b. England
c. Australia
d. None of these
Ans: b. England

6. In July 2024, which state government approved Neva funding and jet purchase?
a. Maharashtra
b. Andhra Pradesh
c. Madhya Pradesh
d. None of these
Ans: c. Madhya Pradesh

7. In July 2024, NITI Aayog projected India's GDP growth rate for fiscal year 2025 to be what percentage?
a. 6.9%
b. 6.4%
c. 7%
d. None of these
Ans: c. 7%

8. In July 2024, who was honored with the prestigious Hans von Hentig Award?
a. Dr. Usha Thakur
b. K. Chockalingam
c. Sopna Kalingal
d. None of these
Ans: b. K. Chockalingam

9. In July 2024, which became the first state to register biodiversity with the help of local communities?
a. Sikkim
b. Kerala
c. Nagaland
d. None of these
Ans: b. Kerala

10. In July 2024, Finland passed a law to restrict refugees coming from which country?
a. Kyrgyzstan
b. Russia
c. Uzbekistan
d. None of these
Ans: b. Russia

 




For Old Select Date


14-July-2024
13-July-2024
12-July-2024
11-July-2024
10-July-2024
09-July-2024
08-July-2024
07-July-2024
06-July-2024
05-July-2024
04-July-2024
03-July-2024
02-July-2024
01-July-2024
30-June-2024
29-June-2024
28-June-2024
27-June-2024
26-June-2024
25-June-2024
24-June-2024
23-June-2024
22-June-2024
21-June-2024
20-June-2024
19-June-2024
18-June-2024
17-June-2024
16-June-2024
15-June-2024
14-June-2024
13-June-2024
12-June-2024
11-June-2024
10-June-2024
09-June-2024
08-June-2024
07-June-2024
06-June-2024
05-June-2024
04-June-2024
03-June-2024
02-June-2024
01-June-2024
31-May-2024
30-May-2024
29-May-2024
28-May-2024
27-May-2024
26-May-2024
25-May-2024
24-May-2024
23-May-2024
22-May-2024
21-May-2024
20-May-2024
19-May-2024
18-May-2024
17-May-2024
16-May-2024
15-May-2024
14-May-2024
13-May-2024
12-May-2024
11-May-2024
10-May-2024
09-May-2024
08-May-2024
07-May-2024
06-May-2024
05-May-2024
04-May-2024
03-May-2024
02-May-2024
01-May-2024
12-Nov-2021
11-Nov-2021
10-Nov-2021
09-Nov-2021
08-Nov-2021
07-Nov-2021
06-Nov-2021
05-Nov-2021
04-Nov-2021
03-Nov-2021
02-Nov-2021
01-Nov-2021
31-Oct-2021
30-Oct-2021
29-Oct-2021
28-Oct-2021
27-Oct-2021
26-Oct-2021
25-Oct-2021
24-Oct-2021
23-Oct-2021
22-Oct-2021
21-Oct-2021
20-Oct-2021
19-Oct-2021
18-Oct-2021
17-Oct-2021
16-Oct-2021
15-Oct-2021
14-Oct-2021
13-Oct-2021
12-Oct-2021
11-Oct-2021
10-Oct-2021
09-Oct-2021
08-Oct-2021
07-Oct-2021
06-Oct-2021
05-Oct-2021
04-Oct-2021
03-Oct-2021
02-Oct-2021
01-Oct-2021
30-Sep-2021
29-Sep-2021
28-Sep-2021
27-Sep-2021
26-Sep-2021
25-Sep-2021
24-Sep-2021
23-Sep-2021
22-Sep-2021
21-Sep-2021
20-Sep-2021
19-Sep-2021